Cementtegels

CEMENTTEGELS

Catalogus, verkoop en benodigdheden Cementtegels

Producenten van Cementine, snelle leveringen 30g

Cementtegels Verzorging en Onderhoud

HET PLAATSEN


Houd er rekening mee dat dit geen volledige handleiding voor installatie en onderhoud is. We geven wel een aantal adviezen die wij belangrijk vinden, op grond van onze ervaring.

DE ONDERVLOER
De ondervloer moet ongeveer 18-20 mm lager zijn voor het leggen van de cementtegels met hoogwaardige flexibele tegellijm. De ondergrond moet volledig droog en schoon zijn. Verdamping van restvocht in de dekvloer kan kalkuitslag of vlekken op het oppervlak van het cement veroorzaken.

HET PLAATSEN
Gebruik hoogwaardige flexibele tegellijm en bevestig de tegels met uw handen op de ondergrond. Gebruik geen hamer! De lijm moet zowel op de achterkant van de tegel als op de dekvloer gelijkmatig worden aangebracht met een grote lijmkam [a large toothed comb trowel]. Let erop bij het leggen dat er een ruimte van 0,5 mm tussen de tegels blijft.
Zaag met een stenen schijf. Dit is meestal een minislijpmachine of een natte zaag. Voordat u de cementtegels legt, raden we aan om een beschermende laag aan te brengen om de volgende voeg- en reinigingswerkzaamheden te vergemakkelijken.

VOEGWERK
Behandel de cementtegels eerst voordat u gaat voegen. Doet u dat niet, dan dan is het essentieel om de vloer goed nat te maken om de absorptie van de kit te verminderen. Verwijder de restanten van het voegwerk onmiddellijk met een natte doek of spons. Het is niet mogelijk om de tegels achteraf glad te maken. Eventuele vlekken of overtollige voegmiddelen moeten zo snel mogelijk verwijderd worden met veel water en/of met Scotch-Brite schuursponsjes. Het is raadzaam om 3/4 vierkante meter tegelijk te voegen en onmiddellijk schoon te maken. Was aan het einde de tegels met een doek of een monoborstel en een neutraal reinigingsmiddel. Spoel grondig af met veel water.

AFDICHTEN
Voordat u gaat voegen moet u de cementtegels afdichten omdat anders de voegspecie in het poreuze oppervlak van de tegels kan binnendringen. Alvorens de tegels te behandelen met een beschermend oplosmiddel, moet de vloer volledig droog en schoon zijn. Hiermee voorkomt u verdamping van restvocht in de vloer en vlekken op het oppervlak.
Behandel de vloer eerst met twee lagen waterafstotend middel. Breng daarna een anti-vlek laag aan. Gebruik vloeibare wassen of glanzende of satijnen pasta voor de afwerking n om de kleuren weer tevoorschijn te laten komen.

Download PDF
Sealer

- Solvent based -
48,00 euro/lt

Sealer

- Water based -
29,00 euro/lt

Satin Finish Wax

- Water based -
24,00 euro/lt

Solid Wax

24,00 euro/lt


Water-repellent

- Water based -
25,00 euro/lt

Maintenance wax

- Water based -
16,00 euro/lt

Tadelakt Roma
Tadelakt Italia
Tadelakt Milano
Le Cementine
Tadelakt Italia
Tadelakt Italia
Cementine Artigianali
Tadelakt Originale